Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Καλοκαιρινή συνήθεια
Δε νοείται καλοκαίρι χωρίς παγωτό. Αποτελεί την πλέον διατροφική καλοκαιρινή συνήθεια. Δροσιστικό, διατίθεται σε δεκάδες γεύσεις ικανοποιώντας όλα τα γούστα.
Πολλές φορές διχάζει τις υγιεινές διατροφικές μας αρχές.. Στα υπέρ του, μπορούμε να αναφέρουμε την έλλειψη συντηρητικών καθώς διατηρείται αποκλειστικά στην κατάψυξη, που είναι η καλύτερη μέθοδος συντήρησης.
Επίσης είναι πλούσιο σε γάλα, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο και φώσφορο.

Έχει αγχολυτική δράση, βελτιώνει τη διάθεση χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει, οι οποίες τονώνουν το νευρικό σύστημα.
Πλούσιο σε βιταμίνες A, D και E, ενισχύουν την καλή λειτουργία της όρασης, ρυθμίζουν τον μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου, έχουν αντιοξειδωτική δράση. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, απαραίτητοι για την παραγωγή ενέργειας και άλλες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Στα κατά της κατανάλωσης του παγωτού είναι βεβαίως η ζάχαρη, της οποίας η υπερβολική κατανάλωση έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία, καρκίνο και περιοδοντικές ασθένειες.
Πηγή λιπαρών καθώς το παγωτό περιέχει κορεσμένα λιπαρά, που αυξάνουν τα επίπεδα τόσο της ολικής όσο και της κακής χοληστερόλης του αίματος. 

Λέμε ναι, στην κατανάλωση του καλοκαιρινού αυτού πειρασμού πάντα με μέτρο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου