Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Το μεγαλύτερο φοινικόδασος της ΕυρώπηςΤο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Ευρώπης  βρίσκεται στην Κρήτη, σε έκταση 250 στρεμμάτων, σε μία ονειρεμένη προστατευόμενη τροπική παραλία πόλο έλξης, χιλιάδων επισκεπτών.
Το φοινικόδασος του Βάϊ (προερχόμενο από τη λέξη βάγια) είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή, ενώ ακολουθούσε το φοινικόδασος της Πρέβελης, το οποίο αποτελεί πλέον μία ανάμνηση, μετά τη χτεσινή καταστροφική πυρκαγιά, που αποτέφρωσε το απαράμιλλης ομορφιάς, οικολογικής και τουριστικής σπουδαιότητας, δάσος.
Φοίνικες συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως στην περιοχή του Αγ. Αντωνίου και σε περιοχές κοντά στα Μάταλα.
Οι κλιματολογικές συνθήκες, το ξηρό και θερμό κλίμα της νήσου, ευνόησαν την ανάπτυξη τους.
Πρόκειται για ενδημικά φυτά τα οποία ανήκουν στην οικογένεια Phoenix Theophrasti. Η προστασία της μοναδικής πλέον αυτής περιοχής, οφείλει να γίνει γενικό πρόσταγμα και προτεραιότητα όλων μας, ώστε να μη θρηνήσουμε τον αφανισμό της, στο όμορφο νησί.

1 σχόλιο:

  1. Εδω καψαμε την αρχαια Ολυμπια,στο φοινικοδασος της Πρεβελης θα κολουσαμε...?Προτεινω να τα καψουμε ολα μεσα σε κανενα μηνα με την μια ωστε να μην καιγεται η ψυχη μας καθε τοσο...

    Θα παψουμε αραγε ποτε να αποδεικνυουμε καθε τοσο οτι δεν αξιζουμε να ζουμε σ αυτον τον παραδεισο που λεγεται Ελλαδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή