Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ήρωας, Στέλιος ΒάσκοςΣτον Θρύλο της ποδηλασίας, τον παλαίμαχο ποδηλάτη της ΑΕΚ και επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας, Βαλκανιονίκη, Μεσογειονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στέλιο Βάσκο, απονεμήθηκε η ανώτατη τιμή, το χρυσό κλειδί της πόλης, σε μία τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο των Τρικάλων.Ίσως πολλοί εκτός της πόλης, δε γνωρίζουν τον ήρωα που ακούει στο όνομα Στέλιος Βάσκος.
Πριν λίγους μήνες ο Τρικαλινός υπεραθλητής κατάφερε να διανύσει 1660 χιλιόμετρα, Ελλάδα - Βουλγαρία - Τουρκία - Ελλάδα, πάνω στη σέλα του ποδηλάτου, χωρίς στάση !!
Η προσπάθεια του είχε κοινωνικό σκοπό, την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν σε ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες.


 Το ποδήλατο δεν είναι απλώς ένα μέσο για τον Στέλιο. Εκφράζει τα πιστεύω και τις αξίες μιας ολόκληρης ζωής. Κατάφερε με τον άθλο του να συγκινήσει, να παραδειγματίσει, να καλλιεργήσει το θάρρος , την επιμονή και τη θέληση, το ευγενές αθλητικό ήθος, την αξιοπρέπεια.Αποτέλεσε πρότυπο για δεκάδες παιδάκια της πόλης, που έτρεξαν να ασπαστούν την αγάπη του Στέλιου προς τον αθλητισμό και την ποδηλασία. Αυτή είναι σίγουρα και η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση, που θα μπορούσε να λάβει ο σπουδαίος αυτός αθλητής.


Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι και ουδείς Τρικαλινός θα ξεχάσει, το απόγευμα της 6ης Ιουνίου, που όλοι μαζί, με συγκίνηση ζητωκραυγάζαμε τον απίστευτο άθλο ενός σπουδαίου αθλητή, που υπήρξε πάντα κοντά στα Τρίκαλα και τους Τρικαλινούς.
Ήταν η μέρα που η πόλη γκρέμισε τα τείχη υποδεχόμενη τον Ήρωα Στέλιο Βάσκο.

Στέλιο, σε ευχαριστούμε..

2 σχόλια:

 1. Συναρπαστικο!
  Συγχαρητηρια στο παληκαρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά είναι τα πραγματικά πρότυπα του αθλητισμού και θα έπρεπε να προβάλλονται περισσότερο από τα ΜΜΕ.
  Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs που προβάλλουν τέτοιες ποιοτικές ειδήσεις.
  Μπράβο στην πόλη των Τρικάλων που τίμησε τον σύγχρονο ήρωα της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή