Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Aθώος !

Και η ετυμηγορία της εξεταστικής επιτροπής; Αθώος!!! Το δημόσιο δεν υπέστη ζημιά. Ανατροπή στο μέχρι χτες μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, φέρνει η απόφαση ορκωτών ελεγκτών, ειδικών για θέματα εκτίμησης της διαχείρισης κρατικής περιουσίας.
Ένα σκάνδαλο που εκθρόνισε τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του.
Ένα σκάνδαλο μεγατόνων που ευτέλισε το πρόσωπο του κυρίου Καραμανλή, αμαύρωσε την υπόληψη του, καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης του.
Ένα σκάνδαλο που έφερε στην εξουσία, έναν πολιτικά αδύνατο αντίπαλο και άφησε πίσω του αμέτρητα ερωτηματικά.


Πρόκειται άραγε για κάποιο κατασκευασμένο σκάνδαλο; Μία πολιτική απάτη που είχε ως σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη; 
Να τιμωρήσει την επιλογή του κ.Καραμανλή να στηρίξει έναν Ρωσικό αεραγωγό; Να πολεμήσει τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο τέως Πρωθυπουργός στην εξωτερική πολιτική του, όπως για παράδειγμα την άρνηση του στην ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία; 

Ο πρώην Πρωθυπουργός εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος και να αρνείται να παρουσιάσει στο λαό τη δική του αλήθεια, ως όφειλε.
Επίσης ο βουλευτής του Λαος κ.Άδωνις Γεωργιάδης, αντίθετα προς την πολιτική του κόμματος του δήλωσε ότι, σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υπάρχει! 
Ελήφθη μία πολιτική απόφαση από τον Κώστα Καραμανλή να βοηθηθεί η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, μέσω των ανταλλαγών. 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και να δημιουργήσουν μία αμφισβητούμενη πολιτική και ηθική ατμόσφαιρα.
Πώς να γίνει οποιαδήποτε τοποθέτηση, απέναντι σε ένα θέμα που είναι τόσο ιδιόρρυθμο και επιδέχεται τόσες εικασίες; Πως να δοθεί μία προοπτική, όσο υποκειμενική και ελλιπής κι αν είναι, στην κατάκτηση της αλήθειας και της διαφάνειας; Πραγματικά, αδυνατούμε να καταλάβουμε. Ίσως η ιστορία δώσει μία απάντηση. 
Ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός, πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου