Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γλυκό μου χαμστεράκι
Το χάμστερ είναι το πιο συνηθισμένο μικρό κατοικίδιο.
Πατρίδα του ήταν οι Στέπες, καθώς δε ζει πλέον σε ελεύθερο περιβάλλον εδώ και κάποιες δεκαετίες..
Είναι από τη φύση του μοναχικό και σχετικά νυχτόβιο ζωάκι καθώς δραστηριοποιείται νωρίς το πρωΐ ή αργά το απόγευμα..
Είναι πολύ παιχνιδιάρικο και έξυπνο..Του αρέσει πολύ η αναρρίχηση και το τρέξιμο..Είναι δυνατό να διανύσει χωρίς υπερβολή μέχρι και 10χλμ κατά τη διάρκεια της νύχτας..
Η κατάσταση της υγείας του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από στρεσογόνους παράγοντες και τον τρόπο διατροφής του..Η καθαριότητα των κλουβιών επίσης οφείλει να είναι σχολαστική ενώ θα πρέπει να αποφεύγουμε να το κάνουμε μπάνιο καθώς υπάρχει κίνδυνος κρυολογήματος..
Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης και τρυφερότητας ανάμεσα στο χάμστερ και στους ιδιοκτήτες του..Τότε δύναται να αφεθεί στην ανθρώπινη φροντίδα με μεγάλη προθυμία.

Στη γλυκιά Λόλα.
Από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται ελεύθερη να τρέχει απεριόριστα ανάμεσα στα αστέρια. Εκεί που πηγαίνουν όλα τα  ζωάκια όταν αποφασίζεται να μας εγκαταλείψουν.

3 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο. Κρίμα που έφυγε, όμως ξέρω πως είναι πολύ ευαίσθητα. Πάντα πίστευα πως ο Θεός έχει ένα μέρος ξεχωριστό για όλα τα ζώα. Και τα ελεύθερα τα άγρια και αυτά που μας κρατούν συντροφιά. Εκεί ζει ο Λύκος με το Αρνί παρέα και μαζεύονται όλα ευτυχισμένα, μακριά από κινδύνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο αν εχεις μεγαλωσει ενα τετοιο ζωακι μπορεις να καταλαβεις την αξια που εχει.Και αν το χασεις θα νοιωσεις πολυ εντονα την απουσια του.Λολιτσα να περνας καλα εκει πανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή