Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Bonο, ο Μέγας Αλέξαντρος είναι Έλληνας

Ένα συγκρότημα θρυλικό όπως η U2 έδωσαν χθες συναυλία σε μία θρυλική χώρα, την Ελλάδα.
Κορυφαία και συγκινητική στιγμή υπήρξε ο λόγος του αρχηγού και ερμηνευτή του συγκροτήματος Bono.
Ευχαρίστησε τον κόσμο για την υπομονή που απέδειξε ως την έναρξη της συναυλίας, όπως επίσης εξύμνησε τη μυθική όπως τη χαρακτήρισε χώρα μας λέγοντας ότι οι Έλληνες είναι υπέροχοι, έχουν καρδιά και μυαλό και είναι αυτοί που κάνουν την Ελλάδα σπουδαία.

 Δήλωσε πεπεισμένος ότι τα οικονομικά προβλήματα θα ξεπεραστούν και ενθάρρυνε τους Έλληνες να δείξουν δύναμη. Άλλωστε ανέφερε και η δική του πατρίδα, το πράσινο νησί της Ιρλανδίας, διήλθε σε παρόμοια οικονομική κατάσταση εξαιτίας συμφερόντων και παιχνιδιών μεγαλοπιστωτικών εταιριών.


Τέλος παρουσίασε τα μέλη του συγκροτήματος, παρομοιάζοντας κάθε ένα, με ένα ελληνικό όνομα, όπως Οδυσσέας, Δίας και Απόλλων..Τον εαυτό του παρουσίασε ως τον, χωρίς καμία αμφισβήτηση Έλληνα, Μέγα Αλέξαντρο.


Πραγματικά, συγκίνησαν και απέδειξαν ότι εκτός από σπουδαίοι καλλιτέχνες είναι ενήμεροι και νοιάζονται για τα πολιτικά δρώμενα.
 Στο παρελθόν ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη σε θέματα που αφορούν τη διένεξη ανάμεσα στον Ιρλανδικό λαό με τη Βρετανία ερμηνεύοντας επιτυχίες όπως το bloody Sunday.
Τη Ματωμένη Κυριακή της 30ης Ιανουαρίου 1972, κατά την οποία δολοφονήθηκαν από τον Βρετανικό στρατό 26 άοπλοι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν έφηβη, διαμαρτυρόμενοι για τα πολιτικά τους δικαιώματα.


1 σχόλιο:

  1. Ωραιοι οι U2.
    Ευαισθητοποιημενοι παντα και ειδικα ο Bono με αισθημα ευθυνης απεναντι στο παγκοσμιο κοινο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή