Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

28ος Κλασικός Μαραθώνας, έμπνευση στις παναθρώπινες αξίες

Ο 28ς Κλασικός Μαραθώνας διεξάγεται σήμερα, σε ένα κλίμα συγκίνησης, λόγω των 2.5 χιλ χρόνων από τη σπουδαιότατη νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών, που είναι στην ουσία μία καταλυτική ημερομηνία για την εξέλιξη όλης της Ευρώπης και τη σωτηρία της.


Αναμφίβολη θα ήταν η εξέλιξη της, χωρίς την ανδρεία και τον απίστευτο ηρωισμό των λιγοστών εκείνων Ελλήνων ενάντια στις ορδές των αντίπαλων καταπατητών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έχει δρομολογήσει μία σειρά εκδηλώσεων ώστε να τιμήσουν τη λαμπρή επέτειο, όπως η έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο με τίτλο «Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα», τα αποκαλυπτήρια του αναστηλωμένου αναθηματικού μνημείου προς τιμή του στρατηγού Καλλιμάχου κ.α.

Στις διαδρομές, συμμετέχουν περισσότεροι από 22.000 αθλητές και φίλαθλοι από 88 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός κ
. Παπανδρέου, ενώ η διοργάνωση έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ από όλο τον κόσμο.

Ο Κλασικός Μαραθώνας αποτελεί πίστη στις πανανθρώπινες αξίες, στην ειρήνη, τη συμβίωση των λαών, τον έντιμο συναγωνισμό. την παγκόσμια συναδέλφωση.
Είναι το αντίβαρο στα προβλήματα της σύγχρονης ζωής, καλλιεργεί το σώμα αλλά ταυτόχρονα και τη ψυχή, αρμονική, σύμμετρη ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου