Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Πότε θα έρθει αυτή η Νύχτα;

Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, αισθάνονται μία προσωπική υπεροχή απέναντι στους πολίτες.
Αποφάσισαν ότι είναι ανώτεροι και μπορούν να επωφεληθούν δίκαια, ανταποκρινόμενοι στο κατώτερο επίπεδο της κατηγορίας των πολιτών.
Δημαγωγοί, λαοπλάνοι, επιθυμούν την ύπαρξη μιας μάζας, άξιας χειραγώγησης. Στεγανοποιημένοι στο ψεύτικο και γυάλινο πύργο τους, καλύπτονται πίσω από το διανοητικό ναρκισσισμό τους.
Κρατούν αλαζονική και ελιτιστική στάση, κωφεύουν στα προβλήματα, ισοπεδώνοντας κάθε διάθεση για  διεκδίκηση των αυτονόητων στη ζωή.
Το έργο τους μόνο ανθρωποκεντρικό δεν είναι, αλλά στρατευμένο σε συμφέροντα.Μπροστάρηδες, αποκλειστικά στην κατολίσθηση αξιών και, δεσμεύοντας την ανθρώπινη ελευθερία, το όλο πολιτικό σκηνικό τους, θυμίζει τοπίο κατακλυσμού.
 Τόσα χρόνια ακούμε για την περιβόητη εκείνη νύχτα που θα απαλλαγούμε από την καταστροφική τους παρουσία, μα αυτή η νύχτα δε λέει να έρθει.
 Αλλά  πώς να έρθει στην πολύπαθη Ελλάδα, που κανείς πολιτικός της δεν παραιτείται και,  κανείς δεν οδηγείται στο εδώλιο του δικαστηρίου.
 Τελικά οι πολιτικοί μας, γνωρίζουν πολύ καλά, πόσο υποτελείς  μπορoύμε να υπάρξουμε στο φέουδο τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου