Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Είμαστε όλοι Έλληνες   
Σήμερα η οικοδόμηση έχει γίνει γκρέμισμα, η φιλοπατρία μίασμα , η αγάπη προς τον ελληνικό πολιτισμό οπισθοδρόμηση και η ελπίδα στάχτη.
Τίθεται το εύλογο ερώτημα, αν είναι οι σύγχρονοι Έλληνες απόγονοι των αρχαίων ή απλώς βρισκόμαστε μπροστά σε ανάξια τέκνα, άξιων προγόνων.
 Κι όμως, οι Έλληνες έχουμε μία συνέπεια στον τρόπο συμπεριφοράς μας.
Διασκεδάζουμε, λογομαχούμε, εν μέρη τρώμε όπως ακριβώς και οι προγονοί μας.
Διαθέτουμε μία έμφυτη ευφυΐα και μία παραγωγική φαντασία ανάλογη των αρχαίων πατέρων μας.

Η μοναδική μας γλώσσα, που τρέφει το νου παραμένει, αλώβητη, εδώ και 4 χιλιάδες χρόνια.
Το ίδιο φωτεινό περιβάλλον, ο ίδιος γαλανός ουρανός μας συντρόφευε πάντα, αρχαίους και σύγχρονους.

 Ακόμη κι αν έχει νοθευτεί το ελληνικό dna στο πέρας των αιώνων, ακόμη κι αν δεν υπάρχει στάλα αίματος από εκείνους τους σπουδαίους Έλληνες,  κι αν ο ελληνικός πολιτισμός είναι παγκόσμιος, δεν υπάρχει άλλος λαός πιο στενά δεμένος, πιο μεγάλος θαυμαστής και δεινός υπερασπιστής των κληροδοτημάτων των αρχαίων Ελλήνων από τους σύγχρονες Έλληνες.

Οι Έλληνες έχουμε πτωχεύσει ηθικά και πολιτιστικά, καθώς έχουμε απεμπολήσει έναν πολιτισμό, που τίμησε την έννοια του ανθρώπου και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η τάση για επιστροφή στο πνεύμα και τη γλώσσα των αρχαίων εμπνευσμένων προγόνων, δε σηματοδοτεί οπισθοδρόμηση, προσκόλληση σε μία ένδοξη παλαιά εποχή ή στασιμότητα.
Ένα μέρος του παρελθόντος μας θα μένει πάντα ζωντανό, καθήκον μας να το σεβαστούμε συνειδητά και χωρίς προκαταλήψεις.


3 σχόλια:

  1. Ο Τόπος που γέννησε Βάρδους και Ραψωδούς δεν γίνεται έτσι απλά να σβήσει... Η μελωδία του Αρμονικού Σύμπαντος θα ηχεί στα αυτιά μας κι ενίοτε κεντρί θα γένετε Αρχές, Αξίες, Ιδανικά που λησμονήσαμε να μας Θυμίζει...Ελλάδα είναι Φώς, Γέλιο παιδικό, του Γέροντα οι κόποι, του Έφηβου τα Όνειρα, της Μάνας η Αγάπη, του Αδερφού το σφιχταγκάλιασμα, της Θάλασσας το χάδι... Έλληνες όσοι τά'ζησαν και φρονούν τούτο να δούν και τα Παιδιά τους... Επιστροφή στις Ρίζες, στην Ελληνικότητα μας... (Όντως το Θέμα του Νίκου υπήρξε Σπίθα έμπνευσης κι είθε τούτο να γίνεται συχνά)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tί ωραία η σκέψη σου!!.. Ποιητικός ο λόγος σου..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΔΕΨΑΜΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΠΛΩΣ ΑΦΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΣΑΜΕ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΣΚΟΤΑΔΙ! ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή