Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Το ντελίριο των Kitsch Σκοπιανών

Για ακόμη μία φορά προκαλούν οι Σκοπιανοί hakers, με τις ευλογίες της πολιτικής τους ηγεσίας, θα τονίζαμε, τοποθετώντας στο google earth το κακέκτυπο του άστρου της Βεργίνας, που ονόμασαν επίσημη σημαία.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, καθώς και στο παρελθόν, προέβησαν σε παρόμοιες ενέργειες, τοποθετώντας τη σημαία τους, στον Λευκό Πύργο.
Η οικειοποίηση της αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας, καθώς και ο σοβινισμός τους οδηγεί σε γελοίες ενέργειες όπως ο στολισμός, της πρωτεύουσας των Σκοπίων με αγάλματα, Ελληνικών και Βουλγαρικών ιστορικών προσωπικοτήτων της αρχαιότητας, που η Σκοπιανή προπαγάνδα ονόμασε Μακεδόνες. Ο στολισμός βέβαια βασίζεται σε έναν προϋπολογισμό, που είναι ήδη επιβαρυμένος.
Το ντελίριο του kitsch συνεχίζεται με τους Σκοπιανούς να μεταμφιέζονται σε καρναβάλια, ενδεδυμένοι με kitsch στολές, που βέβαια μόνο κακέκτυπα της αρχαιοελληνικής ενδυμασίας φανερώνουν.
Με περισσή μάλιστα έπαρση. κρατούν ασπίδες με το άστρο της Βεργίνας, στα τιμητικά αγήματα της προεδρικής φρουράς, ενώ επιδίωξαν αδερφοποίηση με φυλές από το Πακιστάν, που θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους του Μεγάλου Στρατηλάτη Αλέξανδρου.
Αλήθεια, έχουν δείξει τις επιγραφές των ανασκαφικών ευρημάτων της περιοχής; Σίγουρα θα ήταν τόσο ευγενικοί, όσο να ξεναγήσουν τους "αδερφούς" τους Πακιστανούς - απογόνους των Μακεδόνων πολεμιστών, στο μουσείο της πόλης.
 Ίσως να τους έδειξαν και την επιγραφή μπροστά στο κυβερνητικό τους κτήριο. Άραγε μπορούν να διαβάσουν τις επιγραφές των ευρημάτων; Δε νομίζουμε, εκτός κι αν ομιλούν την Ελληνική!!!


Κι όμως, έχουν έτοιμη την απάντηση - γελοία εξήγηση τους. Οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν την "Σκοπιανική" γλώσσα, Βουλγαρική δηλ. που εκείνοι βάπτισαν Μακεδονική, αλλά έγραφαν όλες τις επιγραφές τους στα ελληνικά!!!!
Η σύγκριση με τον Ελληνικό Μακεδονικό πολιτισμό είναι αναπόφευκτη και μόνο γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε ορθά σκεπτόμενο πολίτη αυτού του κόσμου.
Πόσο χαμηλότερα θα πέσουν και πόσο θα εξευτελίζονται στη διεθνή κοινότητα, στην εναγώνια προσπάθεια τους να πείσουν την ανύπαρκτη αυθεντικότητα τους;
Μας χαροποιεί το γεγονός ότι θαυμάζουν τόσο τον Ελληνικό - Μακεδονικό πολιτισμό, αλλά θα πρέπει να τους μηνύσουμε εκτός της αυτονόητης κλοπής της ιστορικής μας κληρονομιάς και για οπτικές βλάβες που προκαλεί ο "πολιτισμός" τους σε όλους μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου