Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Οι γυναίκες, γιορτάζουν κάθε μέρα


Η μελέτη της ιστορίας αποδεικνύει, την προαιώνια αδικία στο πρόσωπο της γυναίκας.
Η θέση της ελάχιστα διέφερε από τη θέση ενός ζώου ή ελάχιστα κοινά σημεία είχε με τη ζωή που άρμοζε σε έναν άνθρωπο.
Θεωρήθηκε σκεύος ηδονής, παιδοποιητικός μηχανισμός, res ή και αναγκαίο κακό.
Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και τη χειραφέτηση της, από τις παντοειδής εξαρτήσεις ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του διαφωτισμού, κορυφώθηκε μετά το 1890 με επίκεντρο την Αγγλία και τις αδερφές Πάκχορστ.
Σταθμός υπήρξε η γενική απεργία της 8ης Μαρτίου του 1857, εργαζομένων γυναικών, στην πόλη της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες και λιγότερες ώρες εργασίας.
Μία απεργία που διαλύθηκε βίαια από το σώμα της Αστυνομίας,
Το 1977, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε ,την 8η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.


Στη γυναικεία όμως φύση αρμόζει, η καθημερινή αναγνώριση και αγάπη.
Η γυναίκα συνδυάζει τα χαρίσματα της ευαισθησίας και της πρακτικότητας. Η ευφυΐα της είναι εφάμιλλη της αντρικής. Ο μόνος τομέας στον οποίο υπερτερούσε ο άνδρας ήταν η βιολογική δύναμη, κάτι που εξάλειψε η τεχνολογία.

Πολλές υπήρξαν και θα υπάρξουν, οι ηγερίες που κινούσαν και θα κινούν, τα νήματα της ιστορίας πίσω από κάποιον επιφανή άνδρα.
Η γυναίκα, μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και τις διεκδικήσεις της, κατοχυρώθηκε συνταγματικά, κατέκτησε την μισθολογική εξίσωση με τους άντρες, διείσδυσε στον πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό στίβο.
Φορέας πολλών κοινωνικών ρόλων, όπως αυτός της συζύγου, της εργαζόμενης,της μητέρας, της νοικοκυράς.


Παρόλα αυτά, η προσφορά της δεν αμείβεται κατάλληλα, ενώ έχει αρκετό δρόμο να διανύσει έως την πλήρη εξίσωση της με τον άνδρα. Θα πρέπει πρώτα η ίδια να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, αρνούμενη τον υποβιβασμό και τον ευτελισμό.
Σήμερα περισσότερα από 74 εκατομμύρια γυναίκες στην Αφρική και την Ασία υφίστανται γενετικό ακρωτηριασμό, ενώ στα Αραβικά κράτη εξακολουθεί να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως res.

Η θέση της γυναίκας είναι ο δείκτης πολιτισμού μίας κοινωνίας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται είναι θέμα παιδείας. Η γυναικεία παρουσία μέσα από τους αιώνες μετασχηματίστηκε ποιοτικά στις συνειδήσεις της ανθρωπότητας.
Μέσα από το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, η γυναικεία φύση γιορτάζει καθημερινά.2 σχόλια:

 1. Χρόνια πολλά σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που ομορφαίνουν την ζωή μας με την παρουσία τους.
  Χρόνια σου πολλά Μάνα Αδερφή Φίλη Ερωμένη μα πάνω απ όλα ΓΥΝΑΙΚΑ...
  Η Γυναίκα γιορτάζει κάθε μέρα, έτσι θα πρέπει τουλάχιστον....Εσείς είστε οι οικοδέσποινες της γιορτής κι εμείς οι προσκεκλημένοι στη χαρά της ζωής....Χωρίς αντιπαλότητες, εκμετάλλευση μα κυρίως δίχως περιφρόνηση...
  Συνοδοιπόρος,Σύντροφος, Φίλοι με σεβασμό και κατανόηση δίχως αντιζηλίες και μικρότητες. Ίσως οι περιστάσεις ή ακόμα και η φυσική κατασκευή να επιβάλουν να ηγηθεί ο ένας απ τους δύο σε κάποια θέματα για την καλυτέρευση τους. Αυτό δεν σημαίνει πως υπερτερεί ή πως ο άλλος είναι υποδεέστερος εφόσον όλα για το κοινό καλό υπάρχουν. Ίσοι μεταξύ ίσων σε συναίσθημα εμπειρίες λογική και ανθρωπιά που τόσο μας λείπουν σήμερα... Κάποτε η γυναίκα ήταν κατώτερη απ τα ζώα εργασίας σήμερα με αρκετές αυτονομίες κάπου χάνει την την θηλυκή της ταυτότητα στην κούρσα ανταγωνισμού με το άλλο φύλο... Φταίμε κι εμείς που καμιά φορά φοβόμαστε και την σκιά μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να στερήσει στην Γυναίκα την ιδιότητας της Βασίλισσας, Μάνας, Παιδονόμου... Από εκεί πηγάζουν όλα κι εκεί καταλήγουν σε έναν αέναο κυκλικό χορό, αρχέγονων αξιών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η γυναίκα είναι ο ομφαλός της οικογένειας. Για όσους δεν γνωρίζουν η οικογένεια είναι ο πυρηνάς της κοινωνίας. Και η κοινωνία είμαστε όλοι εμείς.

  Δυστυχώς στο βωμό της εξίσωσης των δυο φύλων η γυναίκα έχασε τον ρόλο της. Η γυναίκα φυσικά γιορτάζει κάθε μέρα. Και μαζί της γιορτάζουμε κι εμείς.

  Πολλές καλημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή