Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Χριστός Ανέστη!
Τα άγια Ευαγγέλια διδάσκουν, ότι ο Χριστός έμεινε νεκρός τρείς ημέρες, δηλ. μέρος της Παρασκευής, ολόκληρο το Σάββατο και μέρος της Κυριακής ή μίας των Σαββάτων.

Γύρω, από τα ξημερώματα της Κυριακής, πρώτης ημέρας της εβδομάδας, αναστήθηκε εκ νεκρών, ήτοι το σώμα του, ξανάζησε, σηκώθηκε κι αφού ενώθηκε πάλι με την ψυχή του, ο "άνθρωπος" Ιησούς αναστήθηκε και μαζί με τον αθάνατο Χριστό, Τον Υιόν Του Θεού, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ανελήφθη στους ουρανούς.

Πώς έγινε η ανάσταση του Χριστού δε μας διηγούνται καθαρά τα άγια Ευαγγέλια. Μόνο η παράδοση της Εκκλησίας, διδάσκει, ότι η ανάσταση έγινε με τρόπο μυστηριώδη, όπως έγινε και η γέννηση του.
Ο Ιησούς Χριστός βγήκε από τον τάφο, χωρίς να τον ανοίξει είτε Εκείνος είτε άλλος κανείς. Τον τάφο τον άνοιξε ο άγγελος, που κατέβηκε για να πει στις γυναίκες, ότι ανέστη Ο Κύριος, ενώ η ανάσταση Του Χριστού είχε γίνει προηγουμένως.
Ο Χριστός φανερώθηκε πολλές φορές στους μαθητές του. Η Καινή Διαθήκη μιλάει για 12 τέτοιες εμφανίσεις, ως την ανάληψη του, την 40η ημέρα.

Η Χριστιανική Εκκλησία έχει ορίσει να γίνεται η ανάμνηση της αναστάσεως, μία φορά το χρόνο, το Πάσχα και μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Η ημέρα αυτή αφιερώθηκε στην ανάσταση Του Κυρίου.
Η ανάσταση του Χριστού, προσφέρει πάντα ελπίδα, αγάπη και προσμονή για μία καλύτερη, απαλλαγμένη από πόνο και δυστυχία ζωή.

 Είθε το Άγιο Φως, να φωτίσει τις ψυχές ολόκληρης της ανθρωπότητας, να καταπραΰνει τους απανταχού πονεμένους, όπως μόνο η Άγια και Θεϊκή Του μορφή μπορεί.2 σχόλια: