Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Los Angeles, η πόλη των Αγγέλων
El Pueblo de Nuestro Senora la Reina de los Angeles del Rio Porciuncula..! Η πόλη της Παναγίας, της Βασίλισσας του ποταμού Πορκιούνκουλα, υπήρξε η αρχική ονομασία της περιοχής, από τον Ισπανό Κυβερνήτη της, Φελίπε ντε Νεβε, τον 18ο αιώνα.
Ιδρύθηκε επίσημα το 1850, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά κέντρα και ένας από τους μεγαλύτερους κοσμοπολίτικους προορισμούς, με το φημισμένο, Hollywood, το Beverly Hills και τη Santa Monica.Το κλίμα είναι αρκετά ζεστό και οι τεράστιες παραλίες, στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι πάντα, γεμάτες από εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες που συρρέουν στην περιοχή με σκοπό να ζήσουν το δικό τους όνειρο. Δεκάδες εμπορικά μαγαζιά και πεζόδρομοι για πολλές αγορές και περιπάτους βρίσκονται στην διάθεση όλων.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ιστορικό κέντρο της πόλης, το El Pueblo, με τα διατηρητέα κτίρια, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται ως μουσειακοί χώροι, με δωρεάν είσοδο ενώ η επίσκεψη στους χώρους που στεγάζονται τα studios Universal, στο Hollywood θεωρείται επιβεβλημένη, μεταφέροντας σε έναν κόσμο μαγικό και γνώριμο, μέσα από τις θρυλικές ταινίες.


Η πόλη των Αγγέλων, είναι αναμφίβολα, πόλη μυθική που έχει ενσαρκώσει στις συνειδήσεις, την κατάκτηση του αμερικανικού ονείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου