Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πληρώνουμε τη σωτηρία της Ελλάδας
Πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός της Οικονομίας κ.Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε δηλώσεις, μετά από πολύωρη κρίσιμη συνδιάσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον Πρωθυπουργό.
Μίλησε για μία διαμορφωμένη ρευστή και νευρική κατάσταση, στην παγκόσμια οικονομία, η οποία αποτελεί αντικείμενο σπέκουλας από κέντρα εκμετάλλευσης του Ευρώ.
"Η Ελλάδα μέσα σε αυτή την κατάσταση πρέπει να προστατευθεί, ώστε να πάψει να αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο και το εύκολο άλλοθι πίσω από το οποίο κρύβεται η αδυναμία Ευρωπαϊκών θεσμών να δώσει απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται το ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη.
Η Κυβέρνηση, ανέλαβε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Ιουλίου,βοηθώντας, στην προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ικανότητα και η πραγματική βούληση της Ελλάδας ωστόσο αμφισβητείται, συνεχίζει η δήλωση του κου. Βενιζέλου, προκειμένου να ανακτήσει την εικόνα της στην ανταγωνιστική αγορά.
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση, για αναπαραγωγή του στερεότυπου αυτού, για τη διαμόρφωση ενός δημόσιου λόγου που έχει ως αποτέλεσμα να πληγεί η αποφασιστικότητα της Ελλάδας, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ο καθένας πρέπει να έχει συνείδηση ότι αυτά που λέει, δύναται να χρησιμοποιηθούν ενάντια της Ελλάδας.
Εξέφρασε επίσης, τεράστια έκπληξη και δυσαρέσκεια, στον κο. Σαμαρά, στα πλαίσια της ΔΕΘ, καθώς ενώ είχε ίδια ενημέρωση με τον Πρωθυπουργό, οι θέσεις του, υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα πολύ κρίσιμων αποφάσεων και μέτρων, δηλώσεις ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλους κινδύνους τη χώρα μας, έχοντας συνέπειες στον κρατικό προϋπολογισμό, στο εισόδημα και την περιουσία κάθε πολίτη.
Ο κ.Σαμαράς πλανάται αν νομίζει ότι μπορεί να γοητεύσει την Ευρώπη, δεν έχει συνείδηση της κατάστασης και το βαρύ συσχετισμό της ευρωπαϊκής οικονομίας, συνεχίζει ο Υπουργός.
Τέλος χαρακτήρισε τα μέτρα βαριά αλλά πολύτιμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, μίλησε για ένα μικρότερο και ευέλικτο κράτος, ικανό να εξυπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και για μείωση των κρατικών δαπανών.
Στο ερώτημα αν κατά το μέλλον θα ακολουθήσουν νέα σκληρότερα μέτρα, ο Υπουργός δήλωσε ότι, είναι νωρίς για να γνωρίζει. Υποστήριξε όμως, αν όλοι συνδράμουν και κατηγορίες ατόμων, δεν υπονομεύουν τα μέτρα, με δηλώσεις και κινήματα του τύπου, "δεν πληρώνω", δε θα χρειαστούν περαιτέρω."

Όλοι μαζί ενωμένοι, πληρώνουμε τα περασμένα λάθη πολιτικών και μη, με αίμα, κόπο, δάκρυα και οικονομικό κόστος. 
Όλοι μαζί, με έναν ενιαίο στόχο, τη σωτηρία της Ελλάδας. Να σταματήσει ο εφιάλτης της οικονομικής κατάρρευσης, να πάψει ο παγκόσμιος χλευασμός της χώρας και η αμαύρωση της εικόνας μας. Όχι, άλλες ταπεινώσεις για τον υπερήφανο λαό μας. Ανεξάρτητα από το ποιός ή ποιά θα διοικήσει αύριο αυτόν τον βασανισμένο τόπο, απαιτώ, ομόνοια και συνοχή στη εσωτερική πολιτική ζωή μας.
Ομονόηση ανάμεσα στους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς ως προς τους στόχους μας, τις επιλογές, τις προτεραιότητες και τη στάση μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Συναίνεση των πολιτικών φορέων, ενίσχυση της Δημοκρατίας, αποδοτική λειτουργία της διοίκησης και της κοινωνίας.
Βλέπετε να υλοποιούνται όλα αυτά Κύριοι;
Πώς θέλετε την αρωγή ξένων κρατών όταν μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, που είναι η Ελλάδα, δεν υπάρχει, κοινή πολιτική και στήριξη όλων.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ήταν πάντα η αέναη εσωτερική διχόνοια και ο διαχωρισμός μας. Βρείτε επιτέλους μία κοινή αφετηρία και αποφασίστε να συμπορευτείτε. 
Η Ελλάδα μας χάνεται.....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου