Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Kάτω τα χέρια από τους Απόστρατους


Οι απόμαχοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού, οι ένστολοι υποστηριχτές της πατρίδας, που επί σειρά ετών προσέφεραν τις υπηρεσίες τους υφίστανται μία δίχως προηγούμενο ηθική εκδίωξη και απαξίωση από τη σημερινή πολιτική ηγεσία και τον Υπουργό Αμύνης, στην προσπάθεια τους να εναντιωθούν στη σημερινή κατάσταση της χώρας, στις μειώσεις των μισθών αλλά και στην επιβολή διάφορων άλλων μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.

Το αίτημα τους να εμφανιστούν ενώπιον της ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έγινε δεκτό, αντίθετα οι σκληρές και άδικες δηλώσεις του Υπουργού που ακολούθησαν, πυροδότησαν το κλίμα και έδωσαν συνέχεια σε μία διένεξη που ποτέ δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει.

Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η χώρα βάλλεται από παντού και οι αντίπαλοι εξ ανατολών  κι εκ δυσμών, βρίσκονται ένα βήμα πριν την διεκδίκηση εθνικών κεκτημένων.
Φαίνεται όμως ότι ελάχιστα ενδιαφέρει την πολιτική ηγεσία, η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συνόρων μας, αφού απροκάλυπτα πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία και κάλλιστα δύναται να χαθούν εδάφη και άλλα προνόμια, χάρη της ειρήνης αλλά και του δημοσιονομικού αδιέξοδου, που έχει δημιουργηθεί.


Κατά συνέπεια, πρόθεση της ο ρόλος του στρατού, να αποδυναμωθεί και να πάψει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.
Όμως τα σώματα του στρατού υπήρξαν πάντα ιερά και αξίζουν τον σεβασμό μας. 


 Ακόμη μια φορά έντρομοι εισπράξαμε την αλαζονική πολιτική συμπεριφορά, την περιφρόνηση και την κακομεταχείριση συμπολιτών μας. Τα όρια και το μέτρο έχουν χαθεί, στην ελληνική πραγματικότητα. 
 Ποιός ξέρει, ίσως αύριο επιβληθεί η απαγόρευση κάθε απεργίας, κάθε κινητοποίησης, κάθε συγκέντρωσης αλλά και κάθε διαμαρτυρία αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική.
 Η σημερινή πολιτική ηγεσία, είναι απλά στη συνείδηση των πολιτών, μία ηγεσία που σκοτώνει τη δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου