Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Η Αθήνα θα πλημμυρίσει αύριο από ζωντάνια, χαρούμενη διάθεση, αισιοδοξία, υγεία και ευεξία καθώς η αντίστροφη μέτρηση του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, 10 & 5χλμ, αφιερωμένου στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, ξεκίνησε.

Ο αθλητισμός, αντίβαρο στα προβλήματα και στα φαινόμενα εκφυλισμού, που όλοι βιώνουμε έντονα, επιτυγχάνει αρμονική και σύμμετρη ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει την ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων, όξυνση των νοητικών στοιχείων, καλλιέργεια της βούλησης και του ψυχικού κόσμου.

Ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος έρχεται να θυμίσει τη μεγάλη ιστορική αξία της Ελλάδας και την πίστη σε πανανθρώπινες αξίες που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός καλύτερο αύριο, όπου οι άνθρωποι συναγωνίζονται για την πρόοδο και την ευημερία.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι, κατέβαλλαν προσπάθειες, να μας αποκόψουν από την εθνική μας ταυτότητα, αφαιρώντας την ιστορική μας μνήμη. Εμείς θα τους αφήσουμε;..
Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα, σε πείσμα όλων, πηγή έμπνευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι ρίζες όπου αντλεί την πνευματική του τροφή ο διανοούμενος, ο αθλητής, ο καλλιτέχνης, ο απλός άνθρωπος, όλοι εμείς.Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μαραθωνίου, στο :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου