Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Κυρία Μούσχουρη, οφείλετε ένα τεράστιο συγγνώμη στην Ελλάδα
Η ανθελληνική στάση της διεθνούς φήμης αοιδού, Νανάς Μούσχουρη, σε πρόσφατη συνέντευξη της σε γερμανική εφημερίδα, απογοήτευσε, σάστισε και κυρίως πλήγωσε βαθύτατα.
Ομολογώ πως ήμουν, μεγάλη θαυμάστρια της και πίστευα βλέποντας την, να μεταφέρει με τη φωνή της την ελληνική μουσική στον υπόλοιπο κόσμο, ότι έτρεφε αγάπη και στοργή για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Τη θυμάμαι να περιφέρεται ανάμεσα στις αρχαιότητες της πατρίδας μας, στα πανέμορφα νησιά μας, δείχνοντας στα τηλεοπτικά δίκτυα άλλων χωρών, πόσο βαρύ φορτίο, κουβαλά στη μουσική της.
Έδειχνε ότι η Ελλάδα αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, τη ρίζα από όπου αντλεί την καλλιτεχνική της τροφή.


Τώρα όμως, λίγο πολύ με τα λεγόμενα της, στιγματίζει έναν ολόκληρο λαό και διαιωνίζει την απίστευτη προκατάληψη που έχει κυριάρχησε τον τελευταίο καιρό για τους οκνηρούς, νωθρούς και κακούς Έλληνες.
Ένας λαός τρυφηλός και αδίστακτος, που ζει παρασιτικά, εις βάρος των Συνευρωπαίων Γερμανών, με δανεικά και αγύριστα.

Θα θυμίσω στην κ. Μούσχουρη και θα τολμήσω να της απαντήσω, παρά τα πολλά χρόνια, που μας χωρίζουν, ότι τα δανεικά ΔΕΝ είναι καθόλου αγύριστα.
Οι τόκοι που μας επιβάλλονται και οι όροι δανεισμού είναι δυσβάστακτοι, ενώ πολλοί διακεκριμένοι οικονομολόγοι και νομικοί σύμβουλοι διατείνονται ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αποπληρώσει πολλές από τις οφειλές της, αναγνωρίζοντας τες ως μη νόμιμες.

Όλοι μας, έχουμε δυσαρέσκειες και έχουμε υποστεί πολλές ταλαιπωρίες από την κρατική μηχανή μας.
Ποιός υποφέρει άραγε από την ανάλγητη και προχειροσχεδιασμένη ελληνική πολιτική μηχανή;
Ο Γερμανός; Ο Βέλγος; Ο Σουηδός, ο Γάλλος, ή μήπως πάνω από όλους και όλα υποφέρει ο Έλληνας;

Ο Έλληνας που έπαψε πια να χαμογελά, βλέποντας τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του, να φυλακίζεται σε δόσεις, τόκους και δανειστές.


Η Ελλάδα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ρήγα, του Σολωμού, του Κανάρη, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου και τόσων άλλων, δε μπορεί να πτωχεύσει.


Η πνευματική της κληρονομιά είναι ένα στοιχείο που κανένας λαός δεν δύναται να της το αποσπάσει.
Διερωτώμαι τί απάντηση θα έδινε στον ανθελληνικό οίστρο της αοιδού, αν γινόταν να της δώσει, η μεγάλη αγαπημένη της ελληνικής αξιοπρέπειας και παλικαριάς, της τέχνης και του πολιτισμού μας, η αθάνατη και πάντα επίκαιρη Μελίνα.
Μειδιώ, έχοντας μαντέψει τον πύρινο λόγο της, την ευστροφία και την ευθύτητα της.


κ. Μούσχουρη, σε κάθε λαό, αξίζει σεβασμός και ανθρωπιά. Πόσο μάλλον στην πρώην πατρίδα σας, χάρη στη μουσική παράδοση της οποίας, κερδίσατε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.
Σε αυτή την πρώην πατρίδα και στα παιδιά της που μόλις γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν οφείλετε ένα τεράστιο συγγνώμη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου