Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

GREEK TEMPLES AT NIGHT


Ένας σπουδαίος Έλληνας..
Ο σπουδαίος Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, έσβησε τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Εξαιρετικά ευφυής, βαθυστόχαστος, πνευματώδης, ένα ανήσυχο πνεύμα που προέβλεπε τις εξελίξεις με την κοφτερή ματιά του, πάντα απολαυστικός στο λόγο και τη σκέψη, καθήλωνε συνεχώς τους ακροατές του, με τις γνώσεις, την οξυδέρκεια και την απέραντη αγάπη του προς την Ελλάδα.
Γεννήθηκε στην Πόλη, ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής, σπούδασε στην Αθήνα και σε διακεκριμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ διετέλεσε καθηγητής Ανωτέρων Σχολών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Γνώστης της Τουρκικής γλώσσας και πραγματικότητας, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πολιτική προσέγγιση θεμάτων, που άπτονται των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών

Η Αθήνα θα πλημμυρίσει αύριο από ζωντάνια, χαρούμενη διάθεση, αισιοδοξία, υγεία και ευεξία καθώς η αντίστροφη μέτρηση του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, 10 & 5χλμ, αφιερωμένου στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, ξεκίνησε.

Ο αθλητισμός, αντίβαρο στα προβλήματα και στα φαινόμενα εκφυλισμού, που όλοι βιώνουμε έντονα, επιτυγχάνει αρμονική και σύμμετρη ανάπτυξη του σώματος και του πνεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει την ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων, όξυνση των νοητικών στοιχείων, καλλιέργεια της βούλησης και του ψυχικού κόσμου.

Ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος έρχεται να θυμίσει τη μεγάλη ιστορική αξία της Ελλάδας και την πίστη σε πανανθρώπινες αξίες που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός καλύτερο αύριο, όπου οι άνθρωποι συναγωνίζονται για την πρόοδο και την ευημερία.
Τα τελευταία χρόνια κάποιοι, κατέβαλλαν προσπάθειες, να μας αποκόψουν από την εθνική μας ταυτότητα, αφαιρώντας την ιστορική μας μνήμη. Εμείς θα τους αφήσουμε;..
Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα, σε πείσμα όλων, πηγή έμπνευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, οι ρίζες όπου αντλεί την πνευματική του τροφή ο διανοούμενος, ο αθλητής, ο καλλιτέχνης, ο απλός άνθρωπος, όλοι εμείς.Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μαραθωνίου, στο :Focus των φακών, στην ακριβολογία της ελληνικής γλώσσας..

Πολλές εταιρίες, φωτογραφικών μηχανών, έχουν ανατρέξει στην Ελλάδα, προκειμένου να αποδώσουν ονομασίες ή χρήσεις των προϊόντων τους.
Για παράδειγμα η εταιρία Nikon, χρησιμοποίησε το όνομα αρχαίας Ελληνίδας Θεάς.
Της Θεάς Νίκης, το όνομα της οποίας είναι συνυφασμένο με την ψυχική δύναμη.


Η εταιρία Canon, βαφτίστηκε με την ελληνική λέξη κανόνας, ενώ ονόμασε μία χρήση των μηχανών της auto focus, από το αυτόματο φως.

Για ένα ακόμη σύστημα της, το eos, χρειάστηκε να προσφύγει στην ελληνική μυθολογία, χρησιμοποιώντας το όνομα της θεότητας - προσωποποίησης της αυγής, Έως.
Φέραμε την αυγή στους φωτογραφικούς φακούς καυχήθηκαν οι Ιάπωνες, κατασκευαστές.


H Panasonic και η Olympus, είναι ακόμη δύο εταιρίες που ασπάστηκαν την ελληνική βάση της γλωσσοσοφίας για να ταξιδέψουν τα προϊόντα τους στην υφήλιο.

Την επόμενη φορά, που θα κάνουμε λοιπόν κλικ, απαθανατίζοντας ευχάριστες στιγμές και μοναδικά τοπία, ας αναλογιστούμε τη μαγεία και τη μοναδικότητα της πάντα ζωντανής γλώσσας μας.Περί γέλωτοςΗ χειρότερη μέρα της ζωής μας, είναι αυτή που γελάσαμε λιγότερο ή δε γελάσαμε καθόλου.Αριστοτέλης