Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Δυστυχώς, δεν υπάρχει φιλότιμοΚάποιοι και κυρίως ο κος, Γεώργιος Παπανδρέου μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τί ακριβώς συμβαίνει με το κύμα αισθημάτων οργής, αγανάκτησης και απελπισίας που χαρακτηρίζει πλέον, τον πολύπαθο ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οκτώ στους δέκα πολίτες μας, πιστεύουν πως ο πρώην Πρωθυπουργός, αντί να κάνει ό,τι μπορούσε για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αποδέχτηκε χωρίς διαπραγμάτευση τους όρους, ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, οικονομικής υποδούλωσης και εξάρτησης.

Σε ομιλία του στην κεντρική ομάδα του Πασοκ, θρασύδειλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε για τη "σωτηρία" της Ελλάδας, αποτρέποντας τον επικείμενο όλεθρο της.
Μίλησε επίσης για τη θέση του στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πως μέσα από αυτή, του παρέχετε η δυνατότητα να προβάλλει τις ελληνικές θέσεις ανά την υφήλιο.
Συντεταγμένα και ενωμένα δήλωσε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου, ενώ σύσσωμα οι βο(υ)λευτές του, επικρότησαν τις δηλώσεις και τις θέσεις του, συνενώνοντας με το θερμότατο χειροκρότημα τους. 


Αλίμονο, ποιός θα μας σώσει από δαύτους;
Ποιός θα τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν;
Πότε θα δικαιωθεί η λαϊκή οργή και πότε θα δοθούν λύσεις που οδηγούν έξω από το τέλμα, που με μαεστρία κάποιοι φρόντισαν να περιέλθουμε;
Στην κωμωδία, "υπάρχει και φιλότιμο", παραγωγής του 1965,ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, ανακαλύπτοντας τις οικονομικές απάτες των ημετέρων, εις βάρος της περιφέρειας του, είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, δείχνοντας σε όλους πως πάνω από καθετί βρίσκεται η ανθρωπιά και το συναίσθημα.
Οι σημερινοί πολιτευτές, πρωταγωνιστές όχι σε κάποια κωμωδία αυτή τη φορά, αλλά στην ελληνική τραγική πραγματικότητα, για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι δυστυχώς, φιλότιμο δεν υπάρχει.
Ας ελπίσουμε την ύστατη αυτή ώρα, να μας διαψεύσουν.
Το οφείλουν σε όλους μας, το οφείλουν στον εαυτό τους, μα πάνω από όλα το οφείλουν στην Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου