Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Αθήνα εάλωΜία χούφτα ασυνείδητων και ασύδοτων αγυρτών, μετέτρεψε χθες μία πομπώδη και ειρηνική διαδήλωση σε πεδίο μάχης, δημιουργώντας σκηνικό τρόμου.
Το κέντρο της όμορφης πρωτεύουσας μετατράπηκε σε κρανίου τόπο, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις περισσότερες από 170 επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας υπέστησαν ζημιές, εκτινάσσοντας το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των φθορών σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ακόμη μία φορά, οι γνωστοί άγνωστοι αγύρτες, προκάλεσαν δεκάδες τραυματισμούς και τεράστιες καταστροφές που αφορούν υλικές κτιριακές εγκαταστάσεις.
Επιχειρήσεις υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς ενώ δεν έλειψαν οι λεηλασίες και οι κλοπές εξοπλισμών και εμπορευμάτων.

Από τη μανία των βανδάλων, αφέθηκε στη πύρινη λαίλαπα ένα από τα τελευταία στολίδια, νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ένα οίκημα που μετρά την παρουσία ενός ολόκληρου αιώνος, στην καρδιά της πόλης, ο κινηματογράφος Αττικόν.
Ό,τι σεβάστηκαν οι κατακτητές Γερμανοί, στην περίοδο της κατοχής, βεβηλώθηκε και πυρπολήθηκε από Έλληνες, αναφέρουν περίοικοι με μεγάλη συγκίνηση και ανείπωτη θλίψη.
Μόνο ντροπή, προκαλούν οι εικόνες που αμαυρώνουν και σπιλώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την εικόνα των Ελλήνων, στην υφήλιο.

Ένα γιατί πλανιέται παντού και η ιστορία των γνωστών αγνώστων, επαναλαμβάνεται.
Σκληροί επαναστάτες, προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες και εμμονές καταστροφής και γκρεμίσματος, που αντιτίθενται σε κάθε μορφή εξουσίας, ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, στη χώρα που τη γέννησε.

Είτε δρώντας στο περιθώριο, υποκινούμενοι, για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων είτε πράττοντας παρορμητικά, ορμώμενοι από τα πάθη τους, η ελληνική πολιτεία οφείλει να τους περιορίσει, εξασφαλίζοντας αναφαίρετα δικαιώματα, ελεύθερων πολιτών.
Ας ευχηθούμε, η λεηλασία αυτή, να είναι και η τελευταία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου