Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Εργαζόμενη, σύζυγος, νοικοκυρά, μητέρα, ηρωΐδα. Γυναίκα..Η 8η Μαρτίου έχει παγκόσμια καθιερωθεί ως ημέρα της γυναίκας, ξυπνώντας μνήμες των φεμινιστικών αγώνων και θυμίζοντας την πολυετή πάλη, για την κατάκτηση αναφαίρετων δικαιωμάτων.
Η μεροληπτική στάση με την οποία αντιμετωπίστηκε, οδήγησε τη γυναίκα στο περιθώριο, μετατρέποντας τη σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Γρήγορα όμως μέσα από την "λάβα" σκληρών αγώνων διαμαρτυρίας, η γυναίκα δίνει μάχες, νικώντας τις αντιλήψεις μιας παρωχημένης εποχής προκαταλήψεων και δεισιδαιμονιών.


Η σκληρή και δύσκαμπτη συνείδηση της ανδροκρατούμενης κοινωνίας, επανατοποθετείται απέναντι στο γυναικείο κίνημα, δίνοντας στη γυναίκα το δικαίωμα μιας δικαιότερης πολιτικής στάσης.
Η γυναικεία φύση, είναι προικισμένη και προορίζεται για τον ιερότερο σκοπό, την ίδια τη ζωή.
Η μορφή της έχει εγκωμιαστεί από χιλιάδες ποιητές, γλύπτες φυλάκισαν στα έργα τους την ομορφιά της ενώ υπήρξε μούσα περίφημων ζωγραφικών πινάκων.


Σκληρά εργαζόμενη, σύζυγος και συνοδοιπόρος του ανδρός της, νοικοκυρά και κλειδοκράτωρ της οικογενειακής εστίας, μητέρα και αέναο σύμβολο της προσφοράς και της αγάπης, μαχητής του καθημερινού μόχθου, είναι ο σπουδαίος ρόλος που διαδραματίζει κάθε ηρωΐδα γυναίκα.
Οι ηρωίδες, δε δύναται να γιορτάζουν μία ημέρα. 
Γιορτάζουν καθημερινά.Στη φίλη μου Ράνια,
μία ηρωΐδα γυναίκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου