Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Βούτυρο στο ψωμί μας










Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, έχει επικρατήσει η άποψη ότι η κατανάλωση του βουτύρου πρέπει να αποφεύγεται, καθώς περιέχει κορεσμένα λίπη.

Κι όμως, το προϊόν αυτό που μεγάλωσε πολλές γενιές Ελλήνων, κατά το παρελθόν αποτελεί μία ιδανική τροφή!

Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, D, E, K2, είναι πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο, χρώμιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, αλλά και άριστη πηγή ιωδίου.

Επίσης το βούτυρο, βελτιώνει την ανοσοποιητική λειτουργία, τον μεταβολισμό καθώς διαθέτει αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενισχύει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, την υγεία του δέρματος, βοηθά το σώμα να παρασκευάζει μύες, προστατεύει από μολύνσεις, ενώ το αγελαδινό βούτυρο, περιέχει συστατικά που προστατεύουν από τον καρκίνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου