Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Τουρκικά ανέκδοτα


Φαίνεται ότι οι φίλοι μας Τούρκοι, έχουν αναλάβει το ρόλο του διασκεδαστή - γελωτοποιού, με τα ανέκδοτα ανιστόρητης και αυθαίρετης  μορφής που εκτοξεύουν κατά καιρούς.
Στο παρελθόν μας παρουσιάστηκαν ως δημιουργοί  του δυτικού και όχι μόνο πολιτισμού, γνήσιοι απόγονοι του Ομήρου και της ιατρικής επιστήμης, καθώς ο Ιπποκράτης εμφανίζεται να κλέβει τη σοφία επιφανών και κορυφαίων Τούρκων ιατρών ενώ φύλα όπως οι Ίωνες, οι Τρώες και οι Πελασγοί  χαρακτηρίζονται  προτουρικής προελεύσεως!
Τώρα υποστηρίζουν ότι γενέτειρα της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η σημερινή Τουρκία,  κοντά  στην περιοχή της  αρχαίας ελληνικής Λυκίας και στο βουνό Όλυμπος, το πυρακτωμένο έδαφος του οποίου υπήρξε η αφορμή και η αιτία να ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα, ζητώντας επίσημα από τους υπεύθυνους της ολυμπιακής επιτροπής, η φλόγα να επιστρέψει επιτέλους σπίτι της !
Μα πόσα σπίτια, έχουν οι... δόλιοι αγώνες πια;Σπίτι στο Λονδίνο,  στην Αττάλεια, στα Σκόπια ;


Γνωστές οι προπαγανδιστικές στρατηγικές της γείτονας χώρας και ακόμα γνωστότερες οι διαθέσεις  της για διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας.
Αν θέλουν να  διοργανώσουν την Ολυμπιάδα του 2020, θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους διεκδίκησης αφήνοντας την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά που είναι και παγκόσμια στην ησυχία της.
Η ιστορία που δε γράφετε με μύθους και εικασίες αλλά με τεκμηριωμένη έρευνα και στοιχεία , διδάσκει ότι γενέτειρα της Ολυμπιακής Φλόγας είναι η Ολυμπία, στην περιοχή της Πελοποννήσου ενώ επίσης  Έλληνες κατοίκησαν σε περιοχές της σημερινής Τουρκίας, χιλιάδες χρόνια πριν οι νομάδες κτηνοτρόφων πρόγονοι των Τούρκων, την κατακτήσουν επιδεικνύοντας απίστευτη βαρβαρότητα και έλλειψη πολιτισμού.
Τα δήθεν μαθήματα ιστορίας - μυθοπλασίας ας τα κρατήσουν για τον αλαζόνα εαυτό τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου