Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικές σημαίες, ψηλά


Η αντιπαραδοσιακή, έκφυλη, ανθελληνική, παγκοσμιοποιημένη εποχή παράκρουσης που διανύουμε απορρίπτει κάθε πατριωτική έννοια ως εκδήλωση φασισμού, οπισθοδρόμησης αλλά και φυλετικής διάκρισης των Ελλήνων ενάντια των άλλων λαών.
Ως τέτοιο γεγονός έλαβαν την επιθυμία μιας κοπέλας, να απαθανατίσει την επίσκεψή της στην Ακρόπολη κυματίζοντας περήφανα μία ελληνική σημαία που είχε μαζί της.
Συγκεκριμένα υπάλληλοι της περιοχής απαγόρευσαν την οποιαδήποτε φωτογράφιση του χώρου με ελληνικές σημαίες, επικαλούμενοι σχετικό νόμο της δεκαετίας του 1980, καθώς ο Παρθενώνας αποτελεί Ευρωπαϊκή κληρονομιά ! 
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ακρόπολη και γενικά ο ελληνικός πολιτισμός είναι όχι μόνο Ευρωπαϊκή αλλά παγκόσμια κληρονομιά, ιδιαιτέρως συνυφασμένη με πολύ υψηλά ιδανικά όπως είναι η δημοκρατία που τίμησε και εξύψωσε το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης , εναρμονίζοντας απόλυτα την ελευθερία.
Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τη "διαχείριση" μιας ανάλογης φωτογράφισης ενός Γάλλου, Αμερικάνου ή άλλης εθνικότητας εκτός της ελληνικής.

Η απάντηση πάντως δόθηκε από ένα θερμό συγκεντρωμένο πλήθος Ελλήνων, που έδειξε την αλληλεγγύη του στην κοπέλα αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει και διαφυλάττει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική του κληρονομιά, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί και η Ευρωπαϊκή Ακρόπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου