Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Το «Βαρύ» μας Πυροβολικό Γιορτάζει...!!!!

4 Δεκεμβρίου γιορτάζει το ένδοξο Πυροβολικό μας, τη μνήμη της προστάτιδας του Αγίας Βαρβάρας.
Η Αγία  γεννήθηκε στη Γελασσό της Ηλιουπόλεως του Πόντου και υπήρξε κόρη του φανατικού εθνικού Διόσκορου.
Ο πατέρας της μαθαίνοντας  ότι η νεαρή Βαρβάρα πίστεψε στη διδασκαλία του Χριστιανισμού, την παρέδωσε στον έπαρχο για να την τιμωρήσει.
Η εξαιρετική όμως ομορφιά της Αγίας αναγκάζει τον έπαρχο να προσπαθήσει μάταια, να την πείσει να επιστρέψει στη θρησκεία των εθνικών.
Η πίστη της Αγίας Βαρβάρας υπήρξε ακλόνητη, έτσι υποβάλλεται σε πολλά φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίζεται από τον ίδιο της τον πατέρα, όμως αμέσως ένας κεραυνός παίρνει και τη δική του ζωή.
Απ' αφορμή το γεγονός αυτό, η Αγία θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού σε πολλά χριστιανικά κράτη.Οι Έλληνες Πυροβολητές άρτια εκπαιδευμένοι και τέλεια εξοπλισμένοι είναι πανέτοιμοι να συντρίψουν οποιοδήποτε επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία.
Με αποστολές υποστήριξης των δυνάμεων πρώτης γραμμής και την προσβολή εχθρικών στόχων πάσης φύσεως, επαυξάνουν τη μαχητική ισχύ και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Αλλά και στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, το ένδοξο μας Πυροβολικό αναλαμβάνει και αναπτύσσει δραστηριότητες σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, υπηρετώντας τις ανάγκες όλων των πολιτών.

Στη μνήμη ενός εξαιρετικού  Ανθρώπου, Αξιωματικού και Πυροβολητή, που καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του τίμησε το στράτευμα, αναπτύσσοντας ιδιαίτερα χαρίσματα και αρετές.
Στον λατρευτό και αλησμόνητο πατέρα μου,  Αν/χη Πυροβολικού Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου