Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Πάντα ένας πληρώνει το μάρμαροΎστερα από μία πολύωρη συνεδρίαση για γέλια και για κλάματα, αφού σημειώθηκε τεράστια αδυναμία να δοθεί λύση σε διαδικαστικά θέματα όπως  ο τρόπος με τον οποίο θα ψήφιζαν τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αποφασίστηκε τελικά  ότι παραπέμπεται σε προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση ευθυνών όσον αφορά τη λίστα με τα ονόματα μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού,  μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου .

Πολλάκις στο παρελθόν, όπως τώρα ο αποδιοπομπαίος τράγος της υπόθεσης, θα σηκώσει όλο το βάρος  καθώς εν αγαστή συμπνοία, γλύτωσαν την εξεταστική οι υπόλοιποι υποψήφιοι πολιτικοί που είχαν προταθεί από τα κόμματα για παραπομπή.Δεν αποδόθηκαν ευθύνες στο βαθμό και το μέτρο που έπρεπε να αποδοθούν και σε καμία περίπτωση ο πολίτης δεν αισθάνεται δικαιοσύνη.

Ο τρόπος που ορίζει την ποινική μεταχείριση των πολιτευτών  φανερώνει τη διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο νόμο και έρχεται περίτρανα να επιβεβαιώσει  τη σοφή παροιμία του λαού ¨κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει¨. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου