Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι αρνητικές σκέψεις, δηλητηριάζουν το σώμα μας


Οι αρνητικές σκέψεις, η αρνητική διάθεση και το δυσάρεστο συναίσθημα του φόβου, του θυμού, της αγωνίας, της ενοχής, της ζήλιας, της αμφιβολίας μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, αν παγιδευτούν μέσα σε αυτόν.


Τα συναισθήματα επιφέρουν μεταβολές στη βιοχημεία του σώματος, στους νευροδιαβιβαστές, τη λειτουργία των αγγείων, των μυών, επηρεάζουν τον υποθάλαμο και την υπόφυση, προκαλούν έκκριση ουσιών όπως η αδρεναλίνη, χοληστερίνη, ινσουλίνη δηλητηριάζοντας το ανθρώπινο σώμα και απενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το ευάλωτο στους ιούς, τα μικρόβια και τις κακοήθειες. 

Αντιθέτως, αναπτύσσοντας έναν περισσότερο θετικό τρόπο σκέψης αποκτάμε ψυχολογική ανθεκτικότητα, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε και τελικά να ξεπερνάμε τις αρνητικές εμπειρίες και τις επώδυνες συνέπειες τους.

Με την κατάλληλη μεθοδολογία εκπαιδεύουμε την σκέψη μας προς μία θετικότερη κατεύθυνση, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον, αναζητούμε ευκολότερα λύσεις στα προβλήματά μας, διευρύνοντας την αντίληψη και την προσοχή μας, αποκτάμε εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους μας, αλλά και μία σφαιρική και ολοκληρωμένη γνώση.

Τα θετικά συναισθήματα πίστης, αγάπης, γαλήνης, χαράς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανότητα ισορροπίας και στη δυνατότητα αυτοίασης μας από διάφορες ασθένειες.
Όταν είμαστε χαρούμενοι, ήρεμοι και γαλήνιοι αυξάνετε η ανοσοσφαιρίνη Α, που καταπολεμά τις λοιμώξεις και φλεγμονές.

Επίσης έχει αποδειχθεί ότι αρκούν 10 δευτερόλεπτα στην αγκαλιά κάποιου αγαπημένου μας προσώπου για να αυξήσουμε την ευεξία και την υγεία μας.

Κάθε φορά που ερμηνεύουμε θετικά μία εμπειρία, δημιουργείτε ενέργεια τροφοδοτώντας όλη μας την ύπαρξη, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιτύχουμε οτιδήποτε επιθυμήσουμε.
Διαφορετικά, αρνητική ενέργεια μπλοκάρει τον οργανισμό μας και δε μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να εξελιχτούμε, προκαλώντας εσωτερικές συγκρούσεις που είναι η κύρια αιτία ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών.


Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος, μόνο αν αλλάξει ο τρόπος της σκέψης μας. Με την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε έναν περισσότερο ποιοτικό τρόπο ζωής, στην εύρεση της σωματικής και πνευματικής μας ισορροπίας και στην άνθιση των ατομικών ιδιαιτεροτήτων και επιθυμιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου