Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Να ακολουθήσουν κι άλλοι..


Ο πρότερος έντιμος βίος, το λευκό ποινικό μητρώο και το εντυπωσιακό βιογραφικό του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης δε στάθηκαν ικανά να του αποδώσουν ελαφρυντικά  στην δικαστική ετυμηγορία της ισόβιας κάθειρξης, για την υπόθεση υπεξαίρεσης του αστρονομικού ποσού των 18 περίπου εκ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. 

Κύριο ρόλο στην απόφαση των δικαστών φαίνεται ότι έπαιξε η εξοικείωση του καταδικασθέντος με το έγκλημα, η αρπαγή δημοσίου χρήματος από την πρώτη ημέρα των καθηκόντων στον Δημαρχιακό θώκο αλλά και η έλλειψη ήθους και μεταμέλειας.

Ο καταδικασθείς σε ισόβια δεσμά οδηγήθηκε στις φυλακές συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική φρουρά, δηλώνοντας ότι πρόκειται καθαρά για πολιτική απόφαση σε μία εποχή που ο λαός διψά για αίμα, καταλήγοντας ότι είναι αθώος, δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν συμπολίτη του ενώ αντίθετα  η ετυμηγορία αυτή θα γεννήσει σε πολλούς Ερινύες.


Η ελληνική Βουλή εξετάζει το ενδεχόμενο να περάσει τροπολογία δήμευσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον ενώ ο νυν Δήμαρχος θα κάνει προσπάθειες για επαναφορά των χρημάτων στα άδεια ταμεία.

Κοινή αίσθηση και παραδοχή του ελληνικού λαού είναι ότι αυτή η περίπτωση ΔΕΝ είναι η μοναδική. Ο έλεγχος των ατόμων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα θα πρέπει να ενταθεί, η δικαιοσύνη οφείλει να παραμείνει ανεξάρτητη και απρόσκοπτα να λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις διατηρώντας άμεση συνάρτηση μιας κοινωνικής αξιοκρατίας.
Οι νόμοι και οι ποινές που επισύρουν να εφαρμόζονται παντού και σε όλους. 
Να ακολουθήσουν κι άλλοι....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου