Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Η ειλικρίνεια υπήρξε πάντα πολύτιμο αγαθόΗ ζωή είναι αληθινή και παίρνει νόημα μόνο αν συνοδεύεται από τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε αρετής, που κατά τη γνώμη μου είναι η ειλικρίνεια.
Τα Χριστιανικά και όχι μόνο ιδεώδη διδάσκουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον πλησίον μας με πνεύμα αγάπης, καλοσύνης, κατανόησης, συγχώρεσης και καθαρότητας.

Δυστυχώς δε συμβιώνουμε σε κοινωνία αγγέλων και πολλοί εκμεταλλεύονται την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την καλοπιστία που τους δίδεται.
Όσο κι αν η υποκρισία και το ψέμα πληγώνουν άλλο τόσο η ανθρώπινη καρδιά λυτρώνεται επιζητώντας την ευθύτητα και την τιμιότητα.

Πόσο λίγο αποτιμούν τον πόνο που προκαλούν με την υποκριτική συμπεριφορά τους;


Η ειλικρίνεια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ανδρείας, που δεν αποποιείται την ευθύνη οποιασδήποτε πράξης και επιλογής.
Είναι ανώτερος στόχος και επιδίωξη που πραγματώνεται βελτιώνοντας και εξευγενίζοντας την ανθρώπινη ψυχή.
Προτέρημα και στάση ζωής κάθε ισχυρής και συγκροτημένης προσωπικότητας, ιδανικό που ενδυναμώνει όλες τις ψυχικές αρετές, συναισθηματική πληρότητα που υποδηλώνει ανωτερότητα και σεβασμό στην αξία κάθε ατόμου.


Η ειλικρίνεια είναι πολύτιμο αγαθό.


Όσο κι αν πληγώνει μία υποκριτική συμπεριφορά όσο κι αν βάλλεται η αθωότητα και η εμπιστοσύνη μας στους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε να επιζητούμε το καλό και την αλήθεια σε αυτούς.
Θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε <<καλή τη πίστει>> ή  όπως χαρακτηριστικά λέγεται με τον σταυρό στο χέρι, γιατί μπορεί με τον τρόπο αυτό να μην πας μπροστά, στοχεύεις όμως κάπου αλλού.
Ανεβαίνεις ψηλά, εκεί που οι ανύπαρκτοι, δειλοί, φθηνοί άνθρωποι δε μπορούν να σε φθάσουν, σκοτώνοντας την ψυχή σου με τη δολιότητα τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου