Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενοςΗ μάθηση στο ανθρώπινο είδος υπήρξε πάντα απεριόριστη κι η συμπεριφορά χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ευελιξία, ξεκινώντας από την έμφυτη περιέργεια του ατόμου που συνδέεται με τη χρήση όλων των νοητικών ικανοτήτων του, εξαρτώμενη πάντα από την ποιότητα των περιβαλλοντικών αντιδράσεων.

Συνδέεται με όλες τις εκδηλώσεις του. Όλα ξεκινούν από αυτή. Οι αντιλήψεις, τα συναισθήματα, οι σκέψεις, η προσωπικότητά σχετίζονται τόσο με την προσαρμογή στο περιβάλλον όσο και με την αλληλεπίδραση με αυτό.

Ο άνθρωπος πάντα θα αποκτά γνώσεις και εμπειρίες απλά παρατηρώντας και προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του στις διάφορες καταστάσεις.
Εναρμονίστηκε με το θαλάσσιο στοιχείο μαθαίνοντας κολύμπι,  επικοινώνησε με άτομα άλλων πολιτισμικών χωρών μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, απόκτησε προϋποθέσεις αλλάζοντας το περιβάλλον του, προσαρμόζοντας το στις ανάγκες του.Καθ όλη τη διάρκεια του βίου, από τη γέννηση έως την έσχατη γεροντική ηλικία το άτομο μέσα από συγκεκριμένες γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες κι εμπειρίες θα οδηγείται σε κάποια διαφορετική συμπεριφορά και σε ένα νέο τρόπο ζωής καθώς η μάθηση αποτελεί το μέσο και τον τρόπο ικανοποίησης αναγκών από τις οποίες εξαρτάται άμεσα κι έμμεσα.  
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου