Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

ΜαριάμΗ μικρή Μαριάμ, μονάκριβη κόρη του Ιωακείμ και της Άννας ήρθε στον κόσμο για να υπηρετήσει τον ιερότερο σκοπό όλων, να εξευγενίσει με την παρουσία της τη γυναικεία φύση, να παρηγορήσει με τις προσευχές τις βασανισμένες ψυχές, να υμνηθεί και να δοξαστεί ως  ευλαβική επίκληση στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τους αιώνες.


Η Μαριάμ έμελλε να υλοποιήσει Το Ουράνιο σχέδιο  Του Υψίστου φέρνοντας στον κόσμο όχι μόνο τον άνθρωπο Ιησού αλλά και Τον Θεό Χριστό.

Το κύριο όνομά της σημαίνει στα εβραϊκά εξύψωση του λαού. Η  μικρή θυγατέρα του ευσεβούς ζευγαριού σε ηλικία τριών ετών αφιερώνεται στις υπηρεσίες του Ναού των Ιεροσολύμων.

Δώδεκα ετών επιστρέφει στη Ναζαρέτ και το σχέδιο Του Θεού συνεχίζεται. Αρχάγγελος Κυρίου γνωστοποιεί στην αγνή  και ταπεινή κόρη ότι σύντομα θα γεννήσει Τον Σωτήρα του κόσμου.

Ιδού η δούλη Κυρίου, ας γίνει όπως είπες απάντησε η Μαριάμ και ο Άγγελος εξαφανίστηκε.

Η Μαριάμ προστατεύεται από τον ευσεβή Ιωσήφ, υιό του Ιωακείμ από τη Βηθλεέμ, καταγόμενου όπως και εκείνη από την οικογένεια του Δαυίδ φέρνοντας στον κόσμο Το Άγιο Βρέφος. 

Κατοικία της, υπήρξε η Ναζαρέτ ενώ μετά το θάνατο του Ιωσήφ ακολουθεί Τον Ιησού παντού στο κήρυγμα του και μαζί φθάνουν στην πρωτεύουσα της Γαλιλαίας, την Καπερναούμ.

Θρηνεί το μονάκριβο παιδί της στον σταυρό του μαρτυρίου και η ψυχή της φτερούγισε από χαρά και συγκίνηση λίγες ημέρες αργότερα Στην Ανάσταση Του.

Η Μαριάμ απεδήμησε στη βασιλεία Του Θεού σε ηλικία περίπου 70 ετών στην Ιερουσαλήμ και η ταφή της τελείται στη Γεσθημανή.


Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενταύθα, Γεσθημανή το χωρίον κηδευσατέ μου το σώμα και συ υιέ και θεέ μου, παράλαβέ μου το πνεύμα


Το σώμα όμως έμεινε εκεί τρεις ημέρες και κατόπιν  μετέστη προς την αιώνια ζωή, στους ουρανούς.


Η Κοίμηση της, με μεγάλη κατάνυξη εορτάζεται στις 15 Αυγούστου από τους πιστούς.
Η Γ΄Οικουμενική Σύνοδος που συνήλθε στην Έφεσο το 431, αποφάσισε να φέρει το όνομα Παναγία, καθώς υπήρξε η μοναδική αυτή γυναίκα που έφερε στον κόσμο Τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου