Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαία Ελληνικά, η πιο συγκλονιστική γλώσσα που ακούστηκε ποτέ από ανθρώπινα χείληΝεκρή γλώσσα χαρακτήρισε την αρχαία Ελληνική η συνήθης ύποπτη για τις ανθελληνικές της θέσεις, βουλεύτρια της Αριστεράς σε σχετική με την εκπαίδευση συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ζητώντας παράλληλα τη δραματική μείωση των ωρών διδασκαλίας της στα δημόσια σχολεία, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή πολιτών και πολιτικών ακόμη και ανάμεσα στους κόλπους της πολιτικής της παράταξης.Ως Έλληνες οφείλουμε να της αναφέρουμε ότι το έθνος μας είναι από τα πιο αρχαία και ιστορικά έθνη του κόσμου. 
Πολλοί λαοί παρουσιάστηκαν στον πλανήτη γη και σύντομα σβήστηκαν από το χάρτη, ο ελληνικός όμως συνεχίζει την ύπαρξη του.
Στην ιστορική αυτή διαδρομή χιλιάδων χρόνων ο ελληνισμός δημιούργησε έναν ολόλαμπρο πολιτισμό, καλλιεργώντας τη γλώσσα σε τέτοιο σημείο ώστε η Ελληνική σύντομα έγινε η πιο ΤΕΛΕΙΑ γλώσσα του κόσμου.


Γλώσσα 4.000 ετών πότε γραπτή και πότε προφορική, πέρασε από γλώσσα των Ιώνων, των Δωριέων των Αθηναίων κοκ , από την Αλεξανδρινή - Κοινή, από γλώσσα καθαρεύουσας και απλοελληνικής στη σύγχρονή δημοτική νεοελληνική.Η Ιταλική είναι η γλώσσα της μουσικής, η Γαλλική των <<ευγενών>>, η Αγγλική του εμπορίου, η Γερμανική της επιστήμης μα η Ελληνική όπως διατείνονταν ο Κικέρων γεννήθηκε για να μετατραπεί στη <<γλώσσα των Θεών>>.


Η αρχαία Ελληνική γλώσσα είναι μία <<πολύφερνη νύφη>>,  που έχει στην κατοχή της ένα πάμπλουτο λεξιλόγιο, ζηλευτή και θαυμαστή παγκοσμίως για την άρτια δομής της, ικανή να χαρακτηρίσει κάθε δυνατή έννοια με την ακρίβεια της, παράγοντας αμέτρητες σύνθετες λέξεις που χρησιμοποιούνται ως προσδιοριστικοί όροι των επιστημών διεθνώς.

Το μεγαλείο της γλώσσας αυτής, οφείλουμε να κρατήσουμε στο ακέραιο καθώς η γλώσσα και η σκέψη είναι στενά συνδεδεμένες σε μία σχέση αλληλεξάρτησης. 
Ο μορφωμένος άνθρωπος χρησιμοποιεί χιλιάδες λέξεις ενώ ο λιγότερο μορφωμένος μερικές εκατοντάδες, διαπιστώνουμε δηλαδή ότι ο πλούτος του λεξιλογίου σχετίζεται με τον πλούτο της σκέψης.

Η Ελληνική γλώσσα είναι ασυναγώνιστη, η πιο συγκλονιστική ομιλία που ακούστηκε ποτέ από ανθρώπινα χείλη, η γλώσσα που επέλεξε Ο Θεός να γραφεί και να διαδοθεί το κήρυγμα του, ένας θησαυρός που δυστυχώς για ορισμένους, έχουμε σκοπό να διαφυλάξουμε και να διασώσουμε ως ύψιστο καθήκον της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Είναι και μερικοί που πάνε να κάνουν μια νέα γλώσσα. Η ελληνική όμως γλώσσα έχει γλώσσα από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής.

Το δόγμα της πίστεώς μας καμιά γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώσει. 

Γι’ αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε από τους Εβδομήκοντα στην ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα. Αν δεν ξέρει Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολείται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθεί. 


Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία. Μετά από λίγο θα έρχονται Γερμανοί να διδάσκουν Αρχαία στα δικά μας Πανεπιστήμια. Τότε θα καταλάβουν οι δικοί μας την αξία που έχουν τα Αρχαία Ελληνικά, αφού πρώτα γίνουν ρεζίλι, και θα πουν, για δες η Εκκλησία που κρατούσε τα Αρχαία. Γέροντας ΠαΐσιοςΠάντοτε ήθελα να απευθυνθώ στα ελληνικά σε αυτό το συνέδριο, αλλά συνειδητοποίησα ότι θα ήταν όντως ελληνικά για όλους τους παριστάμενους σε αυτή την αίθουσα.
Παρόλ' αυτά, ανακάλυψα ότι μπορώ να απευθυνθώ στα ελληνικά που θα ήταν αγγλικά για όλους.
Με την άδεια σας, κ. Πρόεδρε, θα το πράξω τώρα, χρησιμοποιώντας εκτός από άρθρα και προθέσεις, μόνο ελληνικές λέξεις.


September 26, 1957


Kyrie,
I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axions methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.

........
I apologize for my eccentric monologue, i emphasize my eucharistia to the Kyrie, to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Amphictyony and the gastronomic symposium.Ξενοφών Ζολώτας,
Διοικητής ελληνικού νομισματικού ταμείου (τελική συλλογική συνεδρίαση)


Αν μπορούσαν να δώσουν ο Άγιος Γέροντας και ο αξιόλογος ακαδημαϊκός μία απάντηση στην πολιτικό, όλοι φανταζόμαστε ποιά θα ήταν αυτή..2 σχόλια:

  1. Στο λύκειο, μου άρεσαν τα αρχαία...
    Καλημέρα, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμένααααα!!! Τί κάνεις, Λαρισαίε μου;.. Επίσης, καλή Κυριακή.. :0) :0) :0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή