Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

«Κορόϊδο».. καημένε μου λαέ


Πρώην υπουργός ταπεινής καταγωγής από τη μία αλλά κάτοχος αμύθητης περιουσίας από την άλλη, συλλαμβάνεται σε σχετικό έλεγχο της τροχαίας οδηγούμενος  στο αυτόφωρο φορώντας χειροπέδες, με την κατηγορία της παράβασης πινακίδας προτεραιότητας, την ύπαρξη φιμέ τζαμιών και κοτσαδόρου χωρίς σχετική άδεια αλλά και της πλαστογραφίας και της ψευδής βεβαίωσης καθώς διέθετε ένα πολυτελές,  ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες αυτοκίνητο. 
Ωστόσο  κάποια προγραμματισμένη και "ανειλημμένη" υποχρέωση ενός ταξιδιού σε εξωτικό και υπερπολυτελή προορισμό   κρατούν   τον πρώην υπουργό μακρυά από τη δικάσιμη, αφήνοντας στους δικηγόρους του το δύσκολο έργο της υπερασπιστικής του γραμμής.


Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας μέχρι πρόσφατα επικροτούσε και συντηρούσε ανάλογες συμπεριφορές.

Στην Ελλάδα της ολοκληρωτικής οικονομικής εξαθλίωσης, στη χώρα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, η πολιτική ζωή αμαυρώνεται, ευτελίζοντας  κάθε έννοια ισονομίας και δικαιοσύνης. 


Η κοινή γνώμη τώρα ξεσπά εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της, δίνοντας μία ελπίδα ότι ίσως κάτι θα αλλάξει και ότι οι παλαιές ημέρες της εξαπάτησης του ελληνικού λαού ανήκουν πλέον στο παρελθόν.


Η επιλογή των πολιτικών προσώπων οφείλει να γίνεται με σοφία και σύνεση έχοντας ως γνώμονα το συνολικό και όχι το ατομικό συμφέρον. 
Η πολιτική είναι μία ατραπός, ένα δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι που ακολουθείται μόνο από αρίστους.

Κάθε πολιτικό πρόσωπο είναι ηθικά επιβεβλημένο να διακρίνεται από ευαισθησία και ευθιξία αποτελώντας τον θεματοφύλακα όλων των νόμων, οφείλει να αποτελεί ασπίδα των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων των πολιτών, να λειτουργεί πάντα ως  υπερασπιστής της αξιοκρατίας, να διαμορφώνει και να αφυπνίζει τις συνειδήσεις έχοντας ως όπλο το άμεμπτο και παραδειγματικό του βίο. Ως εδώ..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου