Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Πολύτιμη φιλία

Η αγάπη, η αφοσίωση, η αμοιβαία κατανόηση, η συμπόνοια, η αλληλοϋποστήριξη,  ο σεβασμός στα συναισθήματα του άλλου, η εκτίμηση, η εχεμύθεια και η εμπιστευτικότητα χαρακτηρίζουν μία αληθινή φιλία.

Από τις ωραιότερες εκδηλώσεις κοινωνικότητας, που συνδέει τα άτομα  με μία μοναδική πληρότητα στήριξης όλων των ανώτερων ιδανικών. 

Η Χριστιανική Πίστη δε, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη φιλία καθώς προετοιμάζει και οδηγεί τον άνθρωπο στην αγαθότητα.
Στην αρχαιότητα επίσης η θέση της φιλίας παρέμενε πολύ ψηλά ενώ όλοι οι σπουδαίοι συγγραφείς αναφέρονται συχνά στα μοναδικά παραδείγματα αφοσίωσης και πίστης μεταξύ φίλων.


Οι φίλοι ίσως έχουν διαφορετική μόρφωση, διαφορετική πνευματική αντίληψη, διαφορετικό επίπεδο ζωής, διαφορετική ηλικία, φύλο ή φυλή,  έχουν όμως κοινή κλίση και πορεία προς το αγαθό, παρόμοιο φρόνημα και διάθεση, χαίρονται και λυπούνται μαζί σε κάθε ζήτημα, ενωμένοι στα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.
Καμία διαφορά δεν πρέπει να αντιβαίνει στη φιλία, αντ' αυτού με καλή διάθεση κάθε αντιπαλότητα οφείλει να γίνεται αλληλεπίδραση γόνιμη που δυναμώνει τον δεσμό της φιλίας.


ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η φιλία μεταξύ ανθρώπων μοχθηρών, που κινούνται και ενεργούν αέναα με κίνητρο το δικό τους συμφέρον, που δε σέβονται και δεν λαμβάνουν υπόψιν συναισθήματα, που σπιλώνουν συνειδήσεις,  εκμεταλλεύονται την αγάπη και τη φιλοτιμία διαλύεται πολύ εύκολα. 
Άτομα που δε σέβονται τις επιθυμίες και τις πεποιθήσεις των άλλων, δεν έχουν το δικαίωμα να λέγονται φίλοι, άτομα που χρησιμοποιούν και καταχρώνται την καλοσύνη και τη μεγαλοδωρία πρέπει να απομακρύνονται.
Η λυκοφιλία απαρτίζεται από τοξικά άτομα που αποκομίζουν ευχαρίστηση μειώνοντας την προσωπικότητα των άλλων, ως γύπες πετούν πάνω από το θήραμα αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή να το κατασπαράξουν και ως κοράκια πετούν σε ξένα χωράφια κοιτάζοντας να κλέψουν τους σπόρους που φύτεψαν άλλοι. 


Στο διάβα του βίου μας πάντα θα συναντάμε άτομα χαμερπή που  ευτελίζουν με την ανηθικότητα, το μίσος και το φθόνο την έννοια της φιλίας.
Με εφόδιο την οδυνηρή εμπειρία μίας λυκοφιλίας, πιο προσεκτικά στο μέλλον φροντίζουμε να επιλέγουμε τους συνοδοιπόρους στον καθημερινό στίβο της ζωής,  με περισσότερη σοφία και σύνεση.


Σε όλους τους φίλους μου..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου